Mäjens glass & maräng

Mäjens

När vi under några år drivit gårdens äggproduktion började vi fantisera om vad man kan göra av ägg, flera ideér växte fram. Efter flera diskutioner kring köksbordet hemma på Stommen, bestämmde vi oss för att Glass skulle bli "vår grej". "Vi ville göra en glass som skulle smaka så som vi tycker att glass skall smaka, och innehålla det som vi tycker glass skall innehålla"

Sensommaren 2009 gjorde vi vårat första glassprov i vår nyinköpta glassmaskin. Den första smaken färdig för lansering blev vår fantastiska Fläderglass! Efter flera utbildningar och mycket egen erfarenhet stod vi nu framme vid nästa utmaning; att ta fram Mäjen`s helt egna sortiment. Efter 3,5 år har vi nu ett sortiment som innehåller ca. 20 sorter. Antalet smaker varierar efter tillgången på frukter och bär och på efterfrågan.

Våra recept är familjens egna och kommer till och utvecklas inom familjen. Vi lanserar nya smaker när som helst under året och det viktigaste för oss är resultatet på den nya smaken och inte När den skall presenteras.

Vi vill göra glass med ingredienser ”nära” som t.ex. fläder och äpple från egna trädgården, vinbär, hallon och honung från odlare i närområdet. Med hjälp av dessa frukter och bär gör vi våra egna smaksättningar och det är viktigt för oss att följa årstiderna vilket gör att när jordgubbarna som vi plockat i säsong tar slut i frysen får jordgubbsglassen "vila" till nästa bärsäsong osv.

Men vi har lärt oss på vägen att det uppskattas att man som glasstillverkare har choklad- och vaniljglass. Vi gör vår vaniljglass på vaniljstång och använder kakao till chokladglassen för att undvika nötter och soja. Vi använder inget gluten i vår glass. Som sötning använder vi vanligt socker, honung och muscvadosocker.

I vårt sortiment har vi lite annorlunda smaker, så som vår specialare Nypon/cognac, kaffe/kanel, choklad/rosmarin, kola/maräng m fl. vi vill att Ni som kunder ska få njuta av glass på "vårt" sätt.